2017. április 24., hétfő
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag és MMg Gép Piac melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2017. áprilisi száma!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/3-4. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

Semmit sem bíznak a véletlenre
MMGgépPiac (2016-9. szám)
Viniczai Sándor
2016.09.27., kedd, 10:08

Minőség, határidő és ár, ezekből nem lehet engedni - szögezte le beszélgetésünk elején Zelenka Pál, a csornai Hantech Gépgyártó és Forgalmazó Zrt. tulajdonosa. A szakember hozzátette, mindenki le akarta beszélni arról, hogy egy alacsony forgalmú, adósságokkal terhelt, 350 embert foglalkoztató mezőgépes céget privatizáljanak. Mivel korábban a Ganz Műszergyártó Vállalatot is talpra tudták állítani, s hitt a magyar mérnöki- és szakmunkástudásban, szándékától nem lehetett eltántorítani. Úgy tartja, élelmiszerre a világon mindig szükség lesz és a szántóföldi növények termesztése egyre fejlettebb gépparkot igényel.

A Hantech - a hazai mezőgépgyártó ipar egyik vezető cége - az elmúlt években több milliárd forintot fordított beruházásokra saját és állami fejlesztési forrásokból. Mivel a Hantech a világ legjelentősebb mezőgazdasági gépgyártó cégeinek szállít részegységeket, csakis a legkorszerűbb eszközökkel tud megfelelni az elvárásoknak. Partnerei között megtalálható a többi között a Kuhn hollandiai gyára, a cseh Zetor, a lengyel Crystal és a japán Kubota is, de hosszú távú, stratégiai együttműködési szerződést kötöttek a német-amerikai Welger cégcsoporttal, illetve az elmúlt évben az amerikai John Deere-rel is. Ez utóbbi keretében a magyar cég bálázógépeket, illetve -részegységeket szállít partnerének. A Hantech cégcsoport széles gyártmánypalettával rendelkezik, a korszerű digitális műszerfaltól a betakarítógép-részegységekig számtalan terméket találunk kínálatában, ami folyamatosan bővül. A termelés 90 százalékát exportálják. (...)

 

 

A cikket az MMGgépPiac 2016-9. számában olvashatja.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!